Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Únor 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova měla v hodnocení VŠ nejvíce nejvyšších známek

Univerzita Karlova (UK) získala nejvyšší známku ve třech ze sedmi sledovaných aspektů hodnocení českých univerzit, které zpracovalo Středisko vzdělávací politiky Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Alespoň v jedné kategorii získalo pět hvězdiček dalších 11 veřejných vysokých škol. Hodnocení popisovalo charakteristické rysy vysokých škol i fakult, pět hvězdiček bylo za umístění školy nebo fakulty mezi nejlepšími z určitého pohledu. Autoři posuzovali 130 fakult 21 veřejných vysokých škol.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na vysokou se dostane každý

Doba, kdy uchazeči sváděli o přijetí na většinu oborů veřejných vysokých škol lítý boj, je pryč. Podle údajů ministerstva školství přijímají vysoké školy v průměru osmdesát procent uchazečů. Slabší populační ročníky, které nyní maturují, si budou moci po zkoušce z dospělosti už téměř oddechnout. Malý stres spojený s přijímací zkouškou se sice většině z nich přesto nevyhne, platí ale, že kdo ve studiu po maturitě pokračovat chce, cestu si najde. Pokud ovšem netrvá na studiu některého z exponovaných oborů, jako je medicína nebo právo. Velký přetlak uchazečů hlásí také umělecké školy, které přijímají méně než dvacet procent studentů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Kampus Albertov se bude stavět podle vítězného návrhu architektů

Kampus Albertov v Praze se bude stavět podle vítězného návrhu z architektonické soutěže. Po jednacím řízení bez uveřejnění byla s ateliérem Znamení čtyř - architekti podepsána smlouva na vytvoření projektové dokumentace a výkon inženýrské činnosti. Kampus je největší výstavbou Univerzity Karlovy v centru Prahy za posledních sto let. Měl by stát 2,5 miliardy korun, stavba bude financována ze státního rozpočtu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Průzkum: 27 procent studentů medicíny chce pracovat v zahraničí

Více než čtvrtina českých studentů lékařských fakult v Česku plánuje po skončení studia pracovat v zahraničí. Častěji chtějí odejít muži. Mezi důvody k odchodu do zahraničí, které studenti zmiňují, jsou mimo jiné lepší platové podmínky, získání zkušeností a možnost studia cizího jazyka. Vyplývá to z průzkumu, do kterého se zapojilo 1207 studentů osmi lékařských fakult v ČR a jehož výsledky dnes organizátoři představili.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze