Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nejlepší učebnice Univerzity Karlovy


Rektor Univerzity Karlovy v Praze tradičně udělil Cenu Jaroslava Jirsy za nejlepší vysokoškolskou učebnici roku. Cena, nazvaná po dlouholetém řediteli univerzitního nakladatelství Karolinum, je určena autorům z Univerzity Karlovy za první vydání díla. Udělení ceny je tedy vlastně také tipem nejen pro studenty, ale i pro absolventy a zájemce o obor, kteří si chtějí znalosti osvěžit a aktualizovat. V oborech lékařsko-farmaceutických byla oceněna učebnice Fyziologie a patologická fyziologie pro klinickou praxi autora Richarda Rokyty, vydaná v nakladatelství Grada.

V oborech společenskovědních bodovala publikace o vývoji českého jazyka Jazyk – jeho český příběh Jiřího Marvana z nakladatelství Karolinum. Cena byla udělena in memoriam.

Za obory přírodovědné a matematickofyzikální získala uznání publikaceMathematics++: Selected Topics Beyond the Basic Courses, vydaná v nakladatelství American Mathematical Society, kterou sestavili Ida Kantor, JiříMatoušek a Robert Šámal. Publikace představuje oblasti matematiky, které jsou užitečné v aplikacích v informatice, zejména v diskrétní matematice a teoretické informatice.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

2.02 2017 10:28

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze