Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Leden 2017
Dětský uzel aktuálního dokumentu Nejlepší učebnice Univerzity Karlovy

Rektor Univerzity Karlovy v Praze tradičně udělil Cenu Jaroslava Jirsy za nejlepší vysokoškolskou učebnici roku. Cena, nazvaná po dlouholetém řediteli univerzitního nakladatelství Karolinum, je určena autorům z Univerzity Karlovy za první vydání díla.

Dětský uzel aktuálního dokumentu „Jsme tu, aby se vám nic nestalo.“ Hvězdu střeží hlídači i policie

V Praze je sice počasí, že by ani exhibicionistu nevyhnal, na koleji Hvězda však neponechávají nic náhodě a o bezpečí studentek se nyní stará i bezpečnostní agentura. Ta doplnila už několik měsíců posílené hlídky městské policie, o kterých se rozhodlo poté, co studentky obtěžovalo několik onanistů a u nedalekého Větrníku někdo přepadl devatenáctiletou studentku medicíny.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařská fakulta v Plzni má velkou posluchárnu, část nové školy

Novou posluchárnu pro 200 studentů i pro pořádání kongresů otevřela dnes Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni. Modrá posluchárna, která stála 54 milionů korun, je součástí plánovaného Univerzitního medicínského centra, kampusu UniMeC, do nějž by se měla přestěhovat celá fakulta a který má stát včetně vybavení 1,5 miliardy korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mozky lovíme všude

Je to takový globální „veletrh“ ekonomů pyšnících se doktoráty čili tituly Ph. D. Jednou za rok, většinou v lednu, se koná „draft“ ekonomických talentů na výroční konferenci Americké ekonomické asociace (AEA). Přední univerzity od Ameriky přes Velkou Británii až po Japonsko si tu vybírají z několika tisíc uchazečů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studovat VŠ už může každý

Kdo chce studovat vysokou školu a nemá velké nároky na výběr oboru, nemusí se bát, že zůstane v nadcházejícím akademickém roce bez indexu. Zatímco ještě před deseti lety se ze studentů, kteří přišli k přijímačkám, probojovalo na akademickou půdu 58 procent, v posledním přijímacím řízení už to bylo téměř osmdesát procent.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařské fakulty podpořily novelu zákona o vzdělávání lékařů

Zástupci lékařských fakult, České lékařské společnosti a poslanci napříč politickým spektrem dnes podpořili novelu zákona o vzdělávání lékařů, kterou v prosinci odmítl Senát. Sněmovna by o ní měla rozhodnout za týden. Podle nich zákon přispěje ke stabilizaci systému a je lepší než současný stav. Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) doufá, že Sněmovna veto Senátu přehlasuje.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mladé rodiny přitahuje Hvězda

Byt 2+kk pro čtyřčlennou rodinu v Praze za sedm tisíc korun měsíčně? Jde to. Stačí ještě studovat a mít děti. Alternativu k mnohdy nedostupnému bydlení mladým párům nabízí studentská kolej Hvězda v Břevnově a podle jejího vedení je čím dál populárnější.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze