Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Perspectives of Prague - vernisáž

Perspectives of Prague

Výstava studentů programu Erasmus+


Kurs vedla MgA Sylva Francová, http://www.sylvafrancova.com/



Výstava , která se od 26.1.2017 do 9.2.2017 koná v prostorách Pedagogické fakulty UK v Praze, představuje fotografie studentů programu Erasmus+ z jednosemestrálního kurzu předmětu "Fotografie".


Praha bývá zobrazována mnoha různými způsoby a není jednoduché najít vlastní cestu. Dívat se na Prahu ne jako turista, který loví nejdůležitější pamětihodnosti, ale přijít s vlastním pohledem, ukázat něco neokoukaného, vlastní příběh či pohled. Studenti se o to pokusili a každý ve svém souboru ukazuje osobitý pohled na Prahu. Jako většina lidí v současné digitalizované době, byli i studenti zvyklí fotografovat hlavně mobilem. Ale během pobytu v Praze si část studentů (dívky z Německa) koupily starší analogové fotoaparáty a to velmi ovlivnilo jejich práci. Nadšeně se vrhly do fotografování a objevovaly pro ně nový svět černobílé fotografie, kdy je způsob přemýšlení a rychlost práce tak odlišný od super rychlého mobilního záznamu.


Lucca Küchler fotografovala chátrající a nevzhledné budovy daleko od centra, ve kterých našla postupně ukrytou a zapomenutou krásu.


Maritta Staab se inspirovala fotografiemi Vltavy od Jana Reicha a vytvořila soubor zobrazující cestu po vltavských nábřežích. Fotografie instaluje s důrazem na horizontálu inie hladiny Vltavy.


Nicolas Namouchi se přes velmi esteticky působící fotografie pamětihodností dostal k výtvarným a s barvou až malířsky zacházejícím fotografiím detailů a tajemných míst Žižkova.


Pauline Vitton, stejně jako její spolužák, putovala žižkovskými ulicemi. S hlavou vzhůru zachycovala pohledy na - z tohoto úhlu často nepozorované - fasády domů. Fotografie upravovala později digitálně a zdůrazňovala symetrii a geometričnost.


Zuzana Lúčanová se chtěla vyhnout fotografování často přeplněných a špinavých ulic a zaměřila se na části mostů a oblohu nad nimi. Vytvořila minimalistické obrazy s horizontálními liniemi drátů a vertikálními sloupy osvětlení, ukazující klid a snovou atmosféru bezčasí.


Anna Herr zobrazuje detaily staveb a budov skrz odrazy na povrchu bloků otáčející se hlavy Kafky od sochaře Davida Černého.


Elisa Hoheisel vystavuje fotografie jednoduchých, náhodně vzniklých zátiší na stole. Ve starém, omšelém bytě, sdíleném s dalšími studenty, je pro Elisu stůl středobodem jejího sociálního i emocionálního života v Praze.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

22.01 2017 18:50

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze