Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prosinec 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Šest vědců a osm studentů získalo ceny ministerstva školství

Šest vědců a osm studentů získalo ceny ministerstva školství za mimořádné vědecké a studijní výsledky nebo mimořádný čin. Převzali je při dnešním slavnostním ceremoniálu v Senátu. Mezi oceněnými jsou například autoři publikace o Karlu IV. nebo student medicíny, který působí v mezinárodním týmu zdravotníků v Ugandě.

Dětský uzel aktuálního dokumentu V Karolinu budou k vidění návrhy na Kampus Albertov

Na výstavě v Křížové chodbě Karolina si lidé budou moci prohlédnout architektonické návrhy z prvního i druhého kola soutěže na podobu Kampusu Albertov.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova připravila katalog vědeckých služeb

Univerzita Karlova připravila Katalog služeb. Shrnuje oblasti, v nichž mohou univerzitní vědecké týmy nabídnout služby firmám i veřejné sféře. Aktuálně je v něm více než stovka nabídek z oblasti medicíny a humanitních i přírodních věd. Spolupracovalo na něm všech 17 fakult nejstarší české univerzity.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ceny ministra zdravotnictví za výzkum

Hned pět výzkumných týmů obdrželo cenu ministra zdravotnictví za zdravotnický výzkum. Ocenění získal tým, který vedla Běla Bendlová z Endokrinologického ústavu v Praze, za studium genetických změn u nádorů štítné žlázy. Ze stejného pracoviště je i Hana Zamrazilová, jež za svou pracovní skupinu získala cenu za výzkum vlivu prostředí a chování na riziko obezity u dospívajících.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze