Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti Univerzity Karlovy budou moci více pracovat v diplomacii


Studenti Univerzity Karlovy budou mít větší možnosti stáží na ministerstvu zahraničí i na některém ze 117 zastupitelských úřadů České republiky v cizině. Cení se hlavně znalost mimoevropských jazyků, ale uplatnění najdou studenti různých oborů. Řekl to státní tajemník ministerstva zahraničí Petr Gajdušek, který dnes s rektorem Univerzity Karlovy Tomášem Zimou podepsal memorandum o spolupráci. Bude se týkat také odborné činnosti univerzity pro ministerstvo nebo spolupráce na vzdělávacích akcích.


Vzhledem k variabilitě činností v diplomacii najdou uplatnění různí specialisté. "Jsme otevřeni všem fakultám a všem kolegům. Zvláště těm, kteří disponují neevropskými jazyky," řekl Gajdušek.


Nabídka stáží je cestou, jak může ministerstvo zahraničí otestovat případné kandidáty. "Každý rok hledáme kvalitní a dobře jazykově vybavené uchazeče se zájmem o politické dění, ekonomii či mezinárodní právo, schopné zvládat náročnou a odpovědnou práci v zahraničí," řekl státní tajemník. Studenti na stážích získají také větší přehled, co práce v diplomacii obnáší.


Na straně ministerstva zahraničí bude spolupráci koordinovat Diplomatická akademie, která připravuje diplomaty na působení v cizině. Ministerstvo by chtělo spolupracovat také s dalšími tradičními univerzitami. Nyní se o tom jedná, dodal Gajdušek.



Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

2.12 2016 11:43

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze