Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Září 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na Albertově vyroste nové výzkumné centrum

Plánování a soutěžení je u konce. Univerzita Karlova minulý měsíc představila novou podobu svého výzkumněvzdělávacího centra na pražském Albertově. Dvojice nových budov Kampusu Albertov získá svou podobu podle vítězného návrhu atelieru s názvem Znamení Čtyř - Architekti, který vzešel z architektonické soutěže.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzity ožijí. Čekají je investice za miliardy

Ačkoliv se to může na první pohled zdát, pražské vysoké školy nejsou zkostnatělé instituce. Naopak se snaží reagovat na současné potřeby výuky a výzkumu. Pět největších univerzit tak čekají investice za miliardy korun. Většinu zaplatí stát.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Česko-čínské centrum při UK chce spolupracovat s Akademií věd

Česko-čínské centrum, které letos na jaře vzniklo při Univerzitě Karlově, rozšíří své aktivity a chystá se spolupracovat s Akademií věd ČR. Centrum se zaměřuje na společenské vědy, bezpečnost, ekonomiku a především na sinologii, která by se spoluprací obou institucí měla v ČR více rozvíjet.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysokoškolské koleje v Praze jsou plné, studenti chtějí komfort

Vysokoškolské koleje v Praze jsou plně obsazené a studenti preferují komfort. Na většině pražských univerzit je tak největší zájem o jednolůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Běženci o studium v Česku nestojí

Je to zhruba rok, co Univerzita Karlova nabídla těm uprchlíkům, kteří získají azyl, právo pobytu v Česku a uspějí u přijímacích zkoušek, odpuštění školného v placeném anglickém studiu. S podobnou či jinou formou pomoci přispěchaly i další české školy.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na Univerzitě Karlově začíná 2. ročník Juniorské univerzity

Zájem středoškoláků o Juniorskou univerzitu, kterou pořádá Univerzita Karlova, byl stejně jako před rokem velký. Kapacita pro její druhý ročník se zaplnila za několik dní.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze