Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červen 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Akademici UK jsou připraveni kvůli rozpočtu iniciovat protesty

Akademický senát Univerzity Karlovy v Praze sdílí rozhořčení České konference rektorů z návrhu rozpočtu pro vysoké školy a další oblasti vzdělávání. Pokud se nezmění, začne od září iniciovat protestní akce členů akademické obce po celé České republice.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Archiv Univerzity Karlovy se mimořádně otevře veřejnosti

Archiv Univerzity Karlovy v Praze se dnes mimořádně otevře veřejnosti. Bude to součást oslav Mezinárodního dne archivů, řekl ČTK mluvčí univerzity Václav Hájek. K vidění budou například vlastnoruční zápisy do studia nositele Nobelovy ceny Jaroslava Heyrovského nebo československého prezidenta Edvarda Beneše. Vedle univerzitního archivů se dnes otevřou také prostory Ústavy pro studium totalitních režimů nebo Archiv bezpečnostních složek.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zástupci školství chtějí jednat o rozpočtu s koaličními předsedy

Představitelé školství a odborů chtějí jednat s předsedy koaličních stran o navýšení výdajů na školství na příští rok a následující léta. Pokud neuspějí, jsou odhodláni přikročit k projevům "veřejného nesouhlasu". Po dnešní schůzce v Karolinu to za účastníky jednání uvedl rektor Univerzity Karlovy v Praze Tomáš Zima.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova je čtvrtá v regionálním žebříčku vysokých škol

Univerzita Karlova v Praze (UK) je čtvrtá v regionálním žebříčku, který zahrnuje evropské státy kromě západní Evropy a Střední Asii. Dnes ho zveřejnila britská společnost Quacquarelli Symonds (QS). Před nejstarší českou univerzitou se umístily jen tři ruské vysoké školy. Do nejlepší desítky se z českých vysokých škol prosadily ještě České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) a brněnská Masarykova univerzita (MU).

Dětský uzel aktuálního dokumentu  Biocev: vědecké centrum za dvě miliardy

Ve Vestci u Prahy otevřeli biotechnologické a biomedicínské centrum Biocev. Stavba skončila loni v prosinci, od ledna je centrum v provozu. Projekt vznikl s celkovým rozpočtem 2,3 miliardy korun a byl financován převážně z peněz Evropské unie.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tým vědkyně Sykové porušil etiku, uvedla komise Univerzity Karlovy

Vědecký a lékařský tým Evy Sykové, jenž si od pacientů s amyotrofickou laterální sklerózou nechal nezákonně platit experimentální léčbu kmenovými buňkami pacientům, porušil etiku. Takové je stanovisko etické komise Univerzity Karlovy. Uvedly to páteční Lidové noviny, které mají její závěr k dispozici.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze