Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       IPS FSV UK získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016


Praha 7. dubna - Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze na základě usnesení Bezpečností rady státu získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016 v hlavní kategorii.


Cena byla IPS FSV UK udělena za aktivní činnost v oblasti bezpečnostní politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, zejména v oblasti osvěty, vzdělávací a vědecké činnosti. Cenu řediteli IPS FSV UK předá předseda vlády České republiky dne 20. dubna 2016 ve Strakově akademii.


IPS FSV UK patří v současné době v oborech politologie, mezinárodní vztahy a bezpečnostní studia mezi nejvýznamnější vědecká pracoviště v České republice. V roce 2015 navíc došlo v jeho organizační struktuře ke dvěma zásadním rozvojovým změnám - k integraci etablovaného Střediska bezpečnostní politiky do struktury institutu a vzniku Katedry bezpečnostních studií a jejího výzkumného centra Deutsch Security Square. Všechna tato pracoviště posilují a rozšiřují „bezpečnostní rozměr“ profilu institutu a přispívají k synergii s českými i zahraničními partnery.


IPS rovněž každý rok pořádá několik významných mezinárodních konferencí a letních škol, čímž umožňuje a rozvíjí mezioborové diskuze. Jako příklad lze uvést již pátý ročník mezinárodní konference „Pražská agenda“, kterou IPS FSV UK organizuje ve spolupráci s Ústavem mezinárodních vztahů, nebo výroční konferenci Evropského konsorcia pro politický výzkum, kterou institut bude pořádat v září 2016. Konference se pravidelně účastní přibližně dva tisíce expertů v oborech politologie a mezinárodních vztahů.


Kvality institutu se bezprostředně promítají také do excelentních publikačních výsledků, o čemž svědčí pravidelné publikování monografií v špičkových zahraničních nakladatelstvích (např. Routledge, Palgrave Macmillan), nebo v impaktovaných periodikách (např. International Relations, Journal of European Integration). Úspěšní absolventi mají možnost se uplatnit v institucích státní správy, v mezinárodních organizacích, ve sdělovacích prostředcích či v nevládních organizacích.


Ocenění Bezpečnostní rady státu vnímá IPS FSV UK jako motivaci k dalšímu rozvoji zkoumání vnitřní i vnější bezpečnosti jako výzvy současné doby. Konkrétně bude chtít využít možností spojenými s evropskými projekty, dále je připraven rozvíjet spolupráci s resortními ministerstvy prostřednictvím společného zadávání či vedení absolventských prací a uplatnění absolventů.


Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

6.05 2016 11:30

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze