Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Na mezinárodní konferenci rektorů se bude řešit zaměstnatelnost


Praha 1. dubna (ČTK) - Na mezinárodní konferenci rektorů ASEM (Asia-Europe Meeting) a Studentské fórum se příští týden do Prahy sjede přes 180 zástupců univerzit, firem, vládních institucí a studentů z 51 zemí Evropy a Asie. Ústředním tématem obou akcí bude zaměstnatelnost mladých lidí. Akci s názvem ARC5 pořádá Univerzita Karlova a Asia-Europe Foundation (ASEF) ve spolupráci s ministerstvem zahraniční a ministerstvem školství.


Studenti budou jednat od pondělka do středy, konference rektorů na to naváže od středy do pátku. "Myslím, že téma zaměstnatelnosti je velice aktuální," řekla ČTK ředitelka odboru zahraničních vztahů Univerzity Karlovy Veronika Hunt Šafránková.


Rektorská konference se koná popáté. Loni ji hostila Čína, před tím se uskutečnila v Nizozemsku. Jejím cílem je vytvořil společné doporučení politikům pro setkání ministrů školství, které se uskuteční v roce 2017 v Koreji.


Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima připomněl, že k lepšímu porozumění mezi Evropou a Asií je třeba nadále zprostředkovávat výměny studentů i akademických pracovníků. "Rovněž je zapotřebí podporovat výzkum a vzájemnou interakci mezi školstvím a soukromým sektorem. Abychom zajistili lepší a udržitelnější budoucnost, musíme se zaměřit na stavění mostů napříč různými sektory," uvedl v tiskové zprávě.


Vedle plenárních zasedání za přítomnosti všech účastníků se povedou jednání ve čtyřech pracovních skupinách. Na programu jsou rovněž panelové diskuse inspirované ústředním tématem.


Asia-Europe Meeting (ASEM) vznikla v roce 1996 za účasti lídrů 25 zemí z Evropy a Asie a Evropské komise. Asia-Europe Foundation (ASEF) byla založena jako součást ASEM v roce 1997.


Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

6.05 2016 11:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze