Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Duben 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Na mezinárodní konferenci rektorů se bude řešit zaměstnatelnost

Na mezinárodní konferenci rektorů ASEM (Asia-Europe Meeting) a Studentské fórum se příští týden do Prahy sjede přes 180 zástupců univerzit, firem, vládních institucí a studentů z 51 zemí Evropy a Asie. Ústředním tématem obou akcí bude zaměstnatelnost mladých lidí. Akci s názvem ARC5 pořádá Univerzita Karlova a Asia-Europe Foundation (ASEF) ve spolupráci s ministerstvem zahraniční a ministerstvem školství.

Dětský uzel aktuálního dokumentu IPS FSV UK získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016

Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze na základě usnesení Bezpečností rady státu získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016 v hlavní kategorii.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na Pedagogické fakultě UK zabili dvě mouchy jednou ranou

Pražská pedagogická fakulta před časem provedla anketu v celé své akademické obci, tedy i mezi vlastními studenty. Šlo o to zjistit, jak nejlépe naplnit obsah nových akreditací, jež začnou platit od přespříštího akademického roku. Jedna z klíčových otázek zněla, zdali se v rámci studia učitelství plně nevrátit k modelu nestrukturovaného pětiletého magisterského studia. Na vedení fakulty, v jejímž čele stojí děkanka RADKA WILDOVÁ, pak bylo, aby co nejlépe rozhodlo.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Uděleny ceny Univerzity Karlovy

Za významný tvůrčí počin uděluje Univerzita Karlova v Praze Ceny Bedřicha Hrozného. Rektor univerzity Tomáš Zima je letos předal třem badatelským týmům.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na filozofické fakultě začala výstava k výročí úmrtí Shakespeara

Ve vestibulu hlavní budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (FF UK) dnes zahájili výstavu ke 400. výročí úmrtí Williama Shakespeara. Výstavu otevřel profesor Martin Procházka, ředitel Ústavu anglofonních literatur a kultur FF UK. S úvodním slovem vystoupil anglista a překladatel Martin Hilský, který zdůraznil, že expozice pro něj není výstavou ke 400. výročí Shakespearova úmrtí, ale ke 400 letům jeho znovuzrození. Výstava bude otevřena do 17. května.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Karel IV. otevřel naši zemi Evropě a přinesl jí rozkvět

Česká republika si tento rok připomíná 700. výročí narození římského císaře a českého krále Karla IV. Toto jubileum má zvláštní význam nejen pro Prahu, již si Karel IV. vyvolil za své sídlo, ale i pro Univerzitu Karlovu, kterou v roce 1348 založil. V hlavním městě se bude po celý rok konat řada akcí, které si kladou za cíl významného panovníka připomenout, a na mnoha z nich se bude podílet i nejstarší a největší česká univerzita. „Je mým přáním, aby Univerzita Karlova dostála svému jménu a těmito oslavami důstojně uctila jubileum svého zakladatele,“ říká Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze