Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Březen 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studia se věnují obří, ale opomíjené zemi

V Indonésii žije čtvrt miliardy lidí různých vyznání a kultur. To dělá ze státu se 17 508 rozptýlenými ostrovy čtvrtou nejlidnatější zemi světa! Čechů, kteří ji znají – nepočítáme-li tedy turisty z Bali – je pár. V roce 2011 se na indonesistiku při Univerzitě Karlově zapsalo čtrnáct studentů, z nichž „bakaláře“ dostudovalo pouze osm. Nyní mají šanci další.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Školy se učí, jak vydělat na cizincích

Možnost studovat zdarma na dobré vysoké škole pro ni byla hlavním důvodem, proč se rozhodla pro stěhování do Česka. Třiadvacetiletá Ruska Jekatěrina, studentka Vysoké školy ekonomické v Praze, svého rozhodnutí nelituje. Kromě toho, že může studovat za stejných podmínek jako Češi, tedy zdarma, si pochvaluje přátelskou atmosféru Prahy a zdejší vysokou životní úroveň.

Dětský uzel aktuálního dokumentu I česká egyptologie má svoje zakladatele

Až do počátku šedesátých let minulého století nikoho nenapadlo, aby se podíval na československé muzejní, hradní a zámecké sbírky očima odborníka. Až Miroslav Verner přišel s nápadem napsat na toto téma diplomovou práci. Zpočátku si sice myslel, že to nebude složité téma, jenže realita ho doslova šokovala.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova byla nejlepší z českých VŠ v oborovém žebříčku

Univerzita Karlova v Praze (UK) stejně jako loni nejvíce z českých vysokých škol bodovala v mezinárodním žebříčku vysokých škol podle 42 oborů, který zveřejnila britská společnost Quacquarelli Symonds (QS). V konkurenci asi 2700 univerzit z celého světa se v první dvoustovce umístilo devět jejích oborů, sdělil ČTK tiskový mluvčí univerzity Václav Hájek. V popředí žebříčku skončily ještě některé obory z Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT), Vysokého učení technického v Brně (VUT) a Akademie múzických umění v Praze (AMU).

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova chystá novou dohodu s Pekingskou univerzitou

Univerzita Karlova v Praze chystá novou dohodu s Pekingskou univerzitou. Spolupráce těchto vysokých škol začala v roce 1987 a v roce 2002 byla dohoda obnovena při příležitosti návštěvy tehdejšího rektora UK Ivana Wilhelma v Číně. Nyní by měla být spolupráce rozšířena o další oblasti, sdělil ČTK mluvčí univerzity Václav Hájek. S Čínou spolupracuje například také soukromá Vysoká škola finanční a správní (VŠFS), která v roce 2014 podepsala dohodu s ekonomickou univerzitou ve městě Čchang-čchun.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze