Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přírodní vědy (ne)tradičně

Celně technická laboratoř aneb celní chemie v praxi

Katedra chemie a didaktiky chemie vás zve na přednášku „Celně technická laboratoř aneb celní chemie v praxi“ z cyklu „Přírodní vědy (ne)tradičně“. Příspěvek přednese Ing. Jiří Mazáč, Ph.D. z Celně technické laboratoře v Praze. Ačkoliv si to často neuvědomujeme, práce Celně technické laboratoře se dotýká nás všech a to nejen prostřednictvím nechvalně známé aféry METHYL (methylakolhol). Téma je tedy určeno skutečně všem. Přednáška dr. Mazáče představí Celně technickou laboratoř v historickém kontextu, vysvětlí, jak je organizovaná a jaké má vybavení a samozřejmě jaké je její poslání. Dozvíte se, co jsou to klasické celní vzorky a jakým způsobem je prováděno jejich sazební zařazení a jak se zpracovávají vzorky pro zprávu spotřební daně, jako jsou lihoviny, líh, minerální oleje a tabák. Další část přenášky bude věnována analýze omamných a psychotropních látek a analýze cenin. Každý dotčený okruh bude osvětlen s trochou „chemie a instrumentace“ a především na zajímavých příkladech.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

10.03 2016 13:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze