Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přírodní vědy (ne)tradičně

Chemie a biologie v praxi nejen očima lékaře

Katedra chemie a didaktiky chemie vás zve na přednášku „Biologie a chemie v praxi“ z cyklu „Přírodní vědy (ne)tradičně“, která je určena všem, kdo mají zájem nahlédnout do specifik uplatnění absolventů různých přírodovědných oborů, mezi něž patří chemie, biologie i medicína. Příspěvek přednese MUDr. František Bílek, Ph.D., vedoucí Úseku centrálních laboratoří Ústřední vojenské nemocnice. Biologie a chemie jsou obory, které významně zasahují do mnoha odvětví lidské činnosti. Přednáška bude zaměřena, vzhledem k profesní minulosti přednášejícího, na oblast zdravotnictví a armády. Autor se bude zabývat možnostmi uplatnění znalostí v obou oborech jak v náročném povolání lékařů a dalšího zdravotnického personálu, tak jejich specifického využití v armádě. Obě tyto skupiny zahrnují nespočet specializací různě využívajících poznatky těchto oborů. Bude také přiblížena úzká spolupráce armády, zdravotníků, hasičů a policistů v rámci IZS při řešení chemických a zejména biologických hrozeb pro obyvatelstvo. Autor v minulosti velel Silám biologické ochrany AČR, byl velitelem cvičení složek IZS, podílel se na přípravě legislativy v oblasti ochrany ČR proti vysoce nebezpečným nákazám, byl členem pracovních skupin NATO, plánoval techniku a personál k nasazení v zahraničních misíc h, podílel se na zapojení civilních výzkumných kapacit do spolupráce s armádou ČR atd. V současné době pracuje v Ústřední vojenské nemocnici Praha, kde řídí Centrální laboratoře. Přednáška bude obohaceno o video z Centra biologické ochrany v Těchoníně.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

10.03 2016 13:45

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze