Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Únor 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Denisa Dybowiczová získala ocenění za záchranu lidí

Toho dopoledne cestovala tehdy sedmadvacetiletá studentka medicíny Denisa Dybowiczová ze Slavkova za svou kamarádkou na promoci do Prahy. Už ve stanici Ostrava­ ­Svinov nabral vlak zpoždění a s odstupem času to možná lze považovat za jakési znamení. „Jezdím pendolinem velmi často a zdržení téměř nemá. Už to bylo takové nepříjemné. Vždycky za Ostravou si dávám kávu a tak jsem se i ten den těšila, až přijde stevardka a já si ji budu moci objednat,“ vzpomínala Denisa Dybowiczová. Nápoje se však nedočkala.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Bolzanovu cenu udělila Univerzita Karlova za tři doktorské práce

Bolzanovu cenu udělila Univerzita Karlova v Praze za výjimečné doktorské práce absolventům Filozofické, Matematicko-fyzikální a 3. lékařské fakulty. V kategorii společenských věd včetně teologických oborů ji získal Vít Zdrálek, v přírodovědné kategorii Hana Šípová a v lékařské kategorii Kamila Balušíková. Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima na dnešním slavnostním ceremoniálu ocenil také studenty za jejich výjimečné počiny nejen na akademické půdě.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nejlepší egyptologové jsou na „Karlovce“

Univerzita Karlova se pravidelně objevuje v prestižních světových žebříčcích, které hodnotí kvalitu výzkumu. Třeba díky zkoumání na poli biomedicíny. A nejde jen o přírodovědné obory. Významný výzkum probíhá i ve společenskovědních disciplínách.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova je pátá nejžádanější

Univerzita Karlova je pátou nejoblíbenější evropskou vysokou školou v rámci programu Erasmus. Na jejích sedmnácti fakultách studovalo v akademickém roce 2013­2014 více než 1300 zahraničních studentů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Hradecký biofyzik získal prestižní ocenění

Lékařská fakulta v Hradci může slavit. Jeden z jejich studentů se totiž pyšní prestižní Cenou Wernera von Siemense. V kategorii Ocenění za překonání překážek ji získal mladý doktorand lékařské biofyziky Martin Kopeček




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze