Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vědci dostali ceny ministra zdravotnictví


Tři vědci obdrželi cenu ministra zdravotnictví za výzkum. Jedním z nich je Jiří Bartek z Lékařské fakulty Univerzity Palackéhov Olomouci, který vede laboratoř v ústavu pro výzkum nádorů v dánské Kodani. Ocenění získal za výzkum vzniku a úlohy nádorových buněk a léčby glioblastomu, nejagresivnějšího typu mozkových nádorů.

Renata Cífková z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Thomayerovy nemocnice Praha získala cenu za výzkum rizik pro pacienty po mozkové příhodě a zvýšení šancí na jejich přežití. Třetím vyznamenaným byl Ondřej Viklický z Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze (IKEM), který se zabýval možnostmi včasného odhalení budoucího poškození transplantovaných ledvin.

Další čtyři vědci dostali od ministra čestná uznání. Mezi nimi je David Školoudík z Fakultní nemocnice Ostrava za výzkum snížení rizika mozkového infarktu, Jiří Gallo z Fakultní nemocnice Olomouc za výzkum příčin uvolňování umělých kloubů, Ondřej Hrušák z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze za výzkum zlepšení diagnostiky leukémie a lymfomů a Bohumír Kříž ze Státního zdravotního ústavu za zkoumání ohnisek nákaz přenášených mezi lidmi a zvířaty.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.01 2016 11:49

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze