Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Leden 2016
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak to vidí rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima

Dobrý den, u poslechu Jak to vidí vás vítá Zita Senková. Dnešním hostem je profesor Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy, dobrý den.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vědci dostali ceny ministra zdravotnictví

Tři vědci obdrželi cenu ministra zdravotnictví za výzkum. Renata Cífková z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Thomayerovy nemocnice Praha získala cenu za výzkum rizik pro pacienty po mozkové příhodě a zvýšení šancí na jejich přežití.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Do architektonické soutěže na Kampus Albertov přišlo 33 návrhů

Do prvního kola architektonické soutěže na dostavbu Kampusu Albertov zaslaly architektonické kanceláře a ateliéry 33 návrhů. Odborná porota z nich vybere šest návrhů, které postoupí do druhého kola. Dvě nová výzkumná centra UK za 2,5 miliardy korun by měla být otevřena v roce 2022.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Na zubaře je „nával“, o strojaře nouze

Převis přihlášených a přijatých uchazečů je jedním z ukazatelů kvality vysoké školy. Prestižní fakulty si mohou budoucí studenty vybírat a přijmout jen ty nejlepší. Zájem v posledních pěti letech stoupá zejména o studium lékařství a dalších medicínských oborů.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze