Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ceny Eduína získaly simulace o protektorátu a Dětská univerzita


U odborné poroty v letošních cenách Eduína, které jsou určeny pro inovativní vzdělávací projekty, zvítězila výuková simulace z období protektorátu Československo 38-89: Atentát. Nejvíce hlasů veřejnosti na internetu získala Dětská univerzita Technické univerzity Liberec. Dnes se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků třetího ročníku této soutěže.


Nominováno bylo bezmála sedm desítek projektů, z nichž odborníci vybrali devět finalistů. Mezi nimi se pak rozhodovalo o absolutním vítězi i držiteli Ceny veřejnosti.


Výuková simulace, která kombinuje prvky komiksu a počítačových her, získala po mezinárodních cenách v oblasti výukových her také domácí ocenění. Za úspěšným projektem stojí Filozofická a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy a Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd.


Na druhé místo odborníci zařadili Akademii umění a kultury Prahy 15 na Základní umělecké škole v Hostivaři. Jedná se o projekt, který nabízí výuku umění vedle dětí také seniorům. Inspirovaly se jím i další ZUŠ v republice.


Třetí příčku obsadilo Minisčítání 2015 Českého statistického úřadu. Jedná se o projekt, který prakticky přibližuje dětem ze základních škol sběr, zpracování a využití statistických dat.


Díky Dětské univerzitě, která zvítězila v hlasování veřejnosti, mají talentovaní žáci základních a středních škol možnost vyzkoušet si zábavnou formou studium na vysoké škole a seznámit se s nejnovějšími vědeckými poznatky.


Úspěch u veřejnosti měly také dva projekty zaměřené na historii. Na druhém místě skončil vzdělávací portál Moderní dějiny.cz. Učitelům nabízí 1100 metodických materiálů a 700 souborů dobových pramenů. Je financován a rozšiřován bez podpory státu. Podle průzkumu ho využívá 90 procent učitelů dějepisu. Třetí příčku obsadila simulace Československo 38-89: Atentát.

Do Auly slávy byla dnes uvedena Jana Hrubá, která více než třicet let učila v základní škole a od roku 1990 dodnes působí v učitelských asociacích. Mimo jiné je aktivní členkou stálé konference asociací ve vzdělávání SKAV. Také provozuje web Učitelské listy.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

21.12 2015 11:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze