Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Fakulta sociálních věd UK slaví 25. narozeniny


Fakulta sociálních věd je jednou z nejmladších fakult Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2015 si připomíná dvacáté páté výročí svého založení, kdy nastoupila na místo bývalé Fakulty žurnalistiky.


Dnem nesoucím se ve znamení oslav je 21. říjen. Ve Vlasteneckém sále historické budovy Karolina se od 14:30 uskuteční slavnostní setkání, kde vystoupí rektor Univerzity Karlovy prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, a emeritní děkani FSV UK: prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc., a prof. RNDr. Jan Ámos Víšek, CSc.


Na slavnostní setkání navazuje konference k výročí, kde vystoupí zástupci součástí FSV UK. Za Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK doc. PhDr. Barbora Osvaldová, za Institut ekonomických studií FSV UK prof. RNDr. Jiří Hlaváček, CSc, za Institut sociologických studií FSV UK doc. PhDr. Arnošt Veselý, Ph.D., za Institut politologických studií FSV UK doc. PhDr. Běla Plechanovová, CSc., za Institut mezinárodních studií FSV UK doc. PhDr. Jiří Vykoukal, CSc., za Centrum pro sociální a ekonomické strategie FSV UK prof. PhDr. Martin Potůček, CSc., MSc., a na závěr konference promluví předseda Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D.


Na oficiální oslavy v Karolinu naváží studentské oslavy od 19:00 na dvorku budovy Hollar, sídla FSV UK, a vyvrcholí ve 20:00 slavnostním zasazením jabloně, kterou věnují studenti Fakultě.


Fakulta sociálních věd UK byla založena 1. června 1990, první studenti začali studovat v akademickém roce 1990/1991. Jejím cílem bylo poskytnout společnou platformu pro studium společenských věd, zejména v duchu tradice Fakulty společenských věd a publicistiky (1968 - 1972).


V současné době studuje na fakultě více než 4000 studentů. FSV udržuje jednu z nejvyšších mezinárodních mobilit v rámci Univerzity Karlovy v Praze. Každý rok sem přijíždí okolo 500 studentů z celého světa na výměnný pobyt.



Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

15.12 2015 11:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze