Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti chtějí na pražských kolejích bydlet pohodlně a sami



Komfort a menší pokoje. To je cíl pražských vysokých škol jak zlepšit úroveň kolejí. České vysoké učení technické nabízí více než osm tisíc lůžek. Studentům dává možnost platit si samostatné ubytování na dvoulůžkovém pokoji za jedenapůlnásobek běžného kolejného.

Karlova univerzita nabízí přes jedenáct tisíc lůžek. Převažují tu pokoje pro jednoho či dva studenty. Cena se pohybuje oddvoudo pěti tisíc korun. Na koleji Hvězda byly nově vybudovány takzvané manželské pokoje určené zejména mladým rodičům s dětmi. Od podzimu by tam měla fungovat dětská skupina poskytující hlídání až pro 23 dětí od tří do šesti let.

Plné jsou koleje Vysoké školy ekonomické, která nabízí skoro čtyři tisíce lůžek.

Michal Janovský, mluvčí Vysoké školy chemickotechnologické se šestnácti sty lůžky si myslí, že kolejní život nahrazuje individualismus. Přespolní studenti dostávají od univerzity takzvané ubytovací stipendium, které se pohybuje v řádech stokorun měsíčně.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

10.12 2015 14:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze