Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Novinky v léčbě tuberkulózy mají vědci z Karlovy univerzity


Pokrok v rehabilitaci nebo léčbě zvláště odolných kmenů tuberkulózy. Pracovníci spadající pod pražskou Karlovu univerzitu se účastní tříletého projektu na podporu aplikace výzkumu. Zatím si mohou připsat dva udělené patenty a sedm užitných a průmyslových vzorů.

Cílem projektu za třicet milionů korun, který byl zaplacen převážně z evropských dotací, bylo zvýšení úrovně ochrany duševního vlastnictví a tržního uplatnění výsledků výzkumu a vývoje. Zaměřil se na molekulární biologii a biotechnologii. U tří nejnadějnějších projektů byly vypracovány podrobné plány na jejich komerční využití. Týká se to unikátního systému chlazení a ohřevu krve či laboratorních tekutin. Nyní univerzita vyjednává se soukromými partnery a investory.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

10.12 2015 14:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze