Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Listopad 2015
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti UK. Přišli darovat krev

Někteří při pohledu na krev omdlévají, jiní se „kousnou“ a jdou darovat. Tak to během podzimních dní vypadalo na Univerzitě Karlově. Tady se studenti rozhodli uspořádat již druhý ročník projektu Daruj krev, který měl za úkol jediné. Nalákat co nejvíc mladých prvodárců, tedy těch, kteří transfuzní stanice uvidí zevnitř poprvé.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Chemik z UK dostal na výzkum evropský grant za 40 milionů Kč

Vědec Michael Bojdys, který pracuje na katedře organické chemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, získal prestižní evropský pětiletý grant za téměř 1,4 milionu eur (37,9 milionu korun). Udělila ho Evropská výzkumná rada. Podpořit má výzkum funkčních nanomateriálů, které budou moci sloužit jako základ pro elektroniku budoucnosti.

Dětský uzel aktuálního dokumentu České univerzity jsou v popředí žebříčku britské společnosti QS

Hned tři české vysoké školy – Univerzita Karlova, České vysoké učení technické (ČVUT) a brněnská Masarykova univerzita – figurují v žebříčku deseti nejlepších univerzit v oblasti střední a východní Evropy a střední Asie (EECA). Žebříček pro léta 2015 a 2016, v němž na prvních dvou příčkách figurují ruské instituce, dnes vydala britská vzdělávací společnost Quacquarelli Symonds (QS).

Dětský uzel aktuálního dokumentu V Karolinu se sešla akademická obec k oslavě 17. listopadu

Ve velké aule pražského Karolina se dnes uskutečnilo setkání akademické obce. Akce byla oslavou Mezinárodního dne studentstva a Dne boje za svobodu a demokracii. Přítomni byli mimo jiné rektor Univerzity Tomáš Zima nebo ministr financí Andrej Babiš. Součástí akce byly rovněž projevy studentů a koncert. Účastníci zahájili setkání minutou ticha za oběti teroristického útoku v Paříži.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tisíce lidí si na pražském Albertově připomínaly 17. listopad

Na pražském Albertově se dnes odpoledne sešli studenti a další lidé, aby si připomněli 17. listopad 1939 a 1989. Na úterní oslavy studenty nevpustila policie kvůli shromáždění příznivců prezidenta Miloše Zemana, na němž prezident pronesl projev.

Dětský uzel aktuálního dokumentu České přístroje se budou podílet na výzkumu sluneční soustavy

Čeští vědci připravují víc než desítku přístrojů, které poletí k Marsu, Jupiteru i Slunci. Pracovat budou v dalších letech na družicích Evropské kosmické agentury, Francie a Japonska a taky na ruských měsíčních sondách Luna.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze