Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Říjen 2015
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita si plní sen, učí v novém kampusu

Univerzita Karlova otevřela v Hradci Králové první budovu nového kampusu u fakultní nemocnice. Její součástí je interaktivní posluchárna s několika obrazovkami, laboratoře i místa pro relaxaci, kde budou studenti trávit volný čas. Náklady se vyšplhaly na 315 milionů. Celý kampus by měl mít pět budov, pro které akademici už mají vykoupeny pozemky.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Světoví jsme třeba v poznání mozku

Nynější rektor Univerzity Karlovy lékař Tomáš Zima už jako gymnaziální student věděl, čemu se bude celý život věnovat. Lákalo ho poznávání neznámého a toužil pomáhat pacientům tím, že najde způsob, jak se vyléčí nebo jak se jim uleví od utrpení. Už jeho středoškolská práce „Chromozomální odchylky neplodných mužů a žen“ dává správně tušit, že jeho obor nebude obyčejný. A není. Titul profesor získal v oblasti lékařské chemie a biochemie.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti Karlovy univerzity mají své školní uniformy

Na Fakultě sociálních věd v Praze probíhá velká změna. Představili tady první kolekci svých vlastních školních uniforem. Ačkoliv jejich nošení není pro studenty nijak povinné, těší se mezi nimi velké oblibě.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Fakulta sociálních věd UK slaví 25. narozeniny

Fakulta sociálních věd je jednou z nejmladších fakult Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2015 si připomíná dvacáté páté výročí svého založení, kdy nastoupila na místo bývalé Fakulty žurnalistiky.

Dětský uzel aktuálního dokumentu První český ekonom získal elitní ERC grant

Jak se lidské nedokonalosti promítají do fungování ekonomiky? To bude zkoumat Filip Matějka. Vědec z ústavu CERGEEI, společného pracoviště Univerzity Karlovy a Akademie věd, získal prestižní grant Evropské výzkumné rady (ERC) v hodnotě zhruba 30 milionů korun.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze