Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Září 2015
Dětský uzel aktuálního dokumentu Novinky v léčbě tuberkulózy mají vědci z Karlovy univerzity

Pokrok v rehabilitaci nebo léčbě zvláště odolných kmenů tuberkulózy. Pracovníci spadající pod pražskou Karlovu univerzitu se účastní tříletého projektu na podporu aplikace výzkumu. Zatím si mohou připsat dva udělené patenty a sedm užitných a průmyslových vzorů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita Karlova se otevře středoškolákům, spustí Juniorskou univerzitu

Univerzita Karlova v Praze za měsíc spustí první ročník Juniorské univerzity pro středoškoláky. Během tří měsíců se budou moci zúčastnit přednášek vybraných fakult, prohlédnout si historické univerzitní budovy a získat podrobné informace o studiu na této nejstarší české univerzitě.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Historie na vlastní kůži. Díky nové hře

Jak byste se zachovali, kdybyste náhodou zjistili, že váš soused je zřejmě ten, kdo za války udal gestapu vašeho dědečka? Šli byste se ho na to zeptat, nebo byste si řekli, že po tolika letech už nemá cenu cokoliv řešit?

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti chtějí na pražských kolejích bydlet pohodlně a sami

Komfort a menší pokoje. To je cíl pražských vysokých škol jak zlepšit úroveň kolejí. České vysoké učení technické nabízí více než osm tisíc lůžek. Studentům dává možnost platit si samostatné ubytování na dvoulůžkovém pokoji za jedenapůlnásobek běžného kolejného.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Lékařská fakulta oslavila sedmdesátiny

Pamětní medaile Univerzity Karlovy i Lékařské fakulty v Plzni dostaly osobnosti, které jsou spjaté s lékařským prostředím. Ocenění se rozdávala včera v Měšťanské besedě v Plzni v rámci 70. výročí založení fakulty.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze