Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Odborný seminář s dílnami „Globální rozvojové vzdělávání“

Odborný seminář s dílnami „Globální rozvojové vzdělávání“

Plakátek (.pdf)


Srdečné zveme studenty, odbornou i pedagogickou veřejnost na Odborný seminář s dílnami, který připravujeme na čtvrtek 3. 12. 2015 od 13.00 hodin do cca 17.00 hodin v budově Husitské teologické fakulty, ul. Pacovská, Praha 4.


Odborný seminář je zaměřen na průřezové téma „Globální rozvojové vzdělávání“. Připravili jsme jej ve spolupráci s lektory Člověka v tísni a Ekumenické akademie Praha, kteří budou prezentovat své nové vzdělávací projekty v této oblasti, určené zejména pro výuku ve vyšších ročnících 2. stupně ZŠ či na středních školách.


Odborný seminář bude tvořen představením dílčích témat formou cca 30 minutových přednášek s diskusí (blok přednášek by měl trvat max. 2 hod) a následnými praktickými dílnami, ve kterých se účastníci semináře mohou prakticky seznámit s metodikou vybraného tématu (modelová hodina).


Mezi témata patří např. Klimatická snídaně, projekt, který ochutnávku různých pokrmů a nápojů propojuje s diskusí o tom, jak volba potravin může souviset s otázkami klimatu. Jiným tématem je projekt rozvoje občanských postojů i odpovědnosti studentů prostřednictvím komunitních projektů. Lektorky ČvT představí také projekt „Filosofujeme s dětmi“ a nové metodické materiály pro práci s dokumentárním filmem či jinými audiovizuálními materiály ve výuce.


Zájemcům můžeme vystavit a zaslat potvrzení o absolvování odborného semináře.


Budeme rádi, pokud nám svoji účast předem potvrdí do 20. listopadu na e-mailu


Těšíme se na setkání.



PaeDr. Nataša Mazáčová, Ph.D., Pavel Kolář, Th.D.


Univerzita Karlova v Praze, Husitská teologická fakulta







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

9.11 2015 11:19

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 2.05 2024 14:46 , © Univerzita Karlova v Praze