Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Mezi tisícovku nejlepších univerzit světa se vešlo i pět českých



V mezinárodním žebříčku Center for World University Rankings se umístilo pět českých univerzit. Kromě Karlovy či Masarykovy univerzity také ČVUT, Univerzita Palackého či VŠCHT. Karlovu univerzitu mezi zeměmi východního bloku předstihly moskevské školy.


Pět českých univerzit se dostalo do žebříčku tisícovky nejlepších vysokých škol z celého světa. V první desítce figurují tradičně z evropských univerzit pouze Oxford a Cambridge, vyhrál americký Harvard.


Jako v jiných letetch se nejlépe ve vyhodnocení Center for World University Rankings (CWUR) umístila Karlova univerzita, která obsadila 270. místo.


Na 702. příčce pak jako druhá nejlepší česká škola skončila Masarykova univerzita z Brna.


Do pořadí se dostaly také České vysoké učení technické (716. místo), Univerzita Palackého v Olomouci (724. místo) a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT), která skončila na 980. místě.


Zatímco Karlova nebo Masarykova univerzita se v podobných žebříčcích objevují pravidelně, například pro Univerzitu Palackého je to teprve druhá účast.


"Vnímáme to především jako potvrzení toho, že Univerzita Palackého a její vědecké i pedagogické aktivity získávají stále větší pozornost v globálním kontextu," uvedl tiskový mluvčí Palackého univerzity Radek Palaščák.








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

31.07 2015 11:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze