Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Strážníci se přistěhovali, aby se studentky nebály


Na Větrníku bude bezpečněji. V areálu vysokoškolských kolejí Univerzity Karlovy slavnostně otevřeli služebnu městské policie. Strážníci tak dohlédnou na areál kolejí, ve kterém v minulých letech neznámí útočníci přepadávali a obtěžovali studentky. Na služebně bude šest strážníků. Strážníci se do nové okrskové služebny přestěhovali z Čílovy ulice. Využili tak nabídky Kolejí a menzy Univerzity Karlovy, které také hradily část rekonstrukce.

„Umístění služebny v areálu vysokoškolských kolejí bude výhodné nejen pro samotné studenty, ale také pro rezidenty, kteří bydlí v této lokalitě a lokalitě Malého Břevnova, obory Hvězda, Petřin a Střešovic,“ uvedl ředitel Městské policie Praha Eduard Šuster.

„Je to završení naší snahy o navázání užší spolupráce s městskou policií v této oblasti Prahy, od které si slibujeme nejen posílení bezpečnosti našich studentů a studentek, ale je to také náš společný příspěvek k ideálnímu soužití velkého kolejního areálu s okolím,“ řekl ředitel Kolejí a menz Univerzity Karlovy Jiří Macoun.

Studentky se bály areálem procházet po setmění kvůli deviantovi a exhibicionistovi, kteří je obtěžovali. Naposledy se násilník projevil vloni v červnu u nedalekých kolejí Hvězda. Dívka se ubránila.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

31.07 2015 11:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze