Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červenec 2015
Dětský uzel aktuálního dokumentu Zahraniční studenti VŠ budou moci vyřizovat formality na kolejích

Zahraniční studenti pražských vysokých škol budou moci snadněji vyřizovat formality související s jejich pobytem v České republice. Na kolejích Komenského v Praze 6 bylo dnes slavnostně otevřeno detašované pracoviště oddělení pobytu cizinců odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra. Fungovat začne od pondělí 3. srpna.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mladí vědci se opět inspirovali na prestižním setkání s laureáty Nobelových cen v Lindau

Na přelomu června a července se uskutečnilo již 65. setkání s laureáty Nobelových cen (fyziologie, medicína, chemie a fyzika) v německém Lindau. Setkání je organizováno již od roku 1951 a v letošním roce se jej zúčastnila RNDr. Lenka Kujovská Krčmová, Ph. D., absolventka jednoho z prvních ročníků magisterského studijního programu Zdravotnická bioanalytika na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové (dále FaF UK) a v současnosti odborná asistentka katedry analytické chemie FaF UK.

Dětský uzel aktuálního dokumentu V Karolinu dnes začala Letní škola slovanských studií,má 140 žáků

Ve velké aule pražského Karolina byl dnes slavnostně zahájen 59. ročník Letní školy slovanských studií. Až do 20. srpna na ní bude studovat přes 140 zahraničních zájemců o češtinu z 31 zemí čtyř kontinentů. Seznamovat se budou také s českou literaturou a historií. Letní školu pořádá Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Strážníci se přistěhovali, aby se studentky nebály

Na Větrníku bude bezpečněji. V areálu vysokoškolských kolejí Univerzity Karlovy slavnostně otevřeli služebnu městské policie. Strážníci tak dohlédnou na areál kolejí, ve kterém v minulých letech neznámí útočníci přepadávali a obtěžovali studentky. Na služebně bude šest strážníků. Strážníci se do nové okrskové služebny přestěhovali z Čílovy ulice. Využili tak nabídky Kolejí a menzy Univerzity Karlovy, které také hradily část rekonstrukce.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mezi tisícovku nejlepších univerzit světa se vešlo i pět českých

V mezinárodním žebříčku Center for World University Rankings se umístilo pět českých univerzit.

Kromě Karlovy či Masarykovy univerzity také ČVUT, Univerzita Palackého či VŠCHT.

Karlovu univerzitu mezi zeměmi východního bloku předstihly moskevské školy. Pět českých univerzit se dostalo do žebříčku tisícovky nejlepších vysokých škol z celého světa. V první desítce figurují tradičně z evropských univerzit pouze Oxford a Cambridge, vyhrál americký Harvard.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Melouchařící molekuly ovlivňují rychlost růstu nádorů

Vědci z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze zjistili, že vznik a rozvoj nejagresivnějšího zhoubného nádoru mozku – glioblastomu – ovlivňují některé takzvané melouchařící molekuly. A toho by šlo využít ve prospěch nemocných.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Firma na internetu prodává studentům vysokoškolské práce

Firma na internetu prodává studentům vysokoškolské práce. Nabízí vypracování seminárních, diplomových anebo dizertačních prací za peníze. Akademici jsou přesvědčeni, že je to v rozporu se zákonem. Problémem es zabývají policisté i Česká obchodní inspekce.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Sobotka:Hus je významnou postavou dějin, symbol mravní autonomie

K nejvýznamnějším postavám českých dějin řadí kazatele a učence Jana Husa premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Nebál se vzepřít těm, kteří chtěli z pozice moci určovat, co je pravda. Právě proto se k němu lidé upínali v těžkých chvílích našich dějin, řekl dnes Sobotka na akademickém shromáždění Karlovy univerzity, které se konalo u příležitosti blížícího se 600. výročí Husovy mučednické smrti.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze