Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Leden 2015
Dětský uzel aktuálního dokumentu Vědci našli hrobku faraonovy ženy

Čeští archeologové našli v Egyptě hrobku dosud neznámé královny Chentkaus III., manželky faraona Raneferefa. Oznámilo to egyptské ministerstvo pro památky. Raneferef vládl v době páté dynastie, zhruba před 4500 lety.Hrobka královny Chentkaus III. byla odhalena v Abúsíru jihozápadně od Káhiry, kde se nachází několik pyramid faraonů páté dynastie.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Největší nálezy z Egypta ukryli v obřím kalendáři

Kdo si chce na stěnu zavěsit nový kalendář českých egyptologů, ten by měl nejdříve zkontrolovat, zda mu ve zdi dobře drží skoba. Kalendář i s obalem totiž váží 2,3 kilogramu, na výšku má zhruba tři čtvrtě metru, a co se týče šířky, měří 62 centimetrů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mým snem je objevit bájného Imhotepa

Objev královské matky Chentkaus III., jehož dosáhli Češi v egyptském Abúsíru, oběhl svět. České vědce citovaly CNN, BBC, Timesy... „Jsme rádi, že náš objev i předcházející dlouholetý výzkum mezinárodně rezonují, protože to je dobré PR nejen naší práce, ale i celé Univerzity Karlovy, Filozofické fakulty, potažmo české vědy,“ říká Miroslav Bárta, ředitel Českého egyptologického ústavu FF UK.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Diplomka napsaná za peníze. Fígl podvodníků školy neodhalí

Připravíme podklady pro vaši diplomovou práci, cena je příznivá, přístup diskrétní. Jinými slovy: napíšeme za vás akademický text, jen budete muset zaplatit. Z psaní diplomek za peníze se stal výhodný byznys. Stránek, které lákají na ulehčení studia, je na českém internetu nespočet.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Tři studenti převzali Bolzanovu cenu za výjimečné vědecké práce

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes trojici studentů předal Bolzanovu cenu za mimořádné objevné vědecké práce. Ty tentokráte pojednávaly o znakové řeči ve středověku, nanokrystalech a ischemické chorobě srdeční. Bolzanova cena má více než dvacetiletou tradici a uděluje se každoročně. Vedle diplomu je s oceněním spojena odměna v řádech desítek tisíc Kč, řekl ČTK mluvčí univerzity Václav Hájek.




         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 6.05 2024 19:37 , © Univerzita Karlova v Praze